معرفی محصول, مقالات

ویژگی های یک محافظ ولتاژ برق خوب چیست؟

محافظ ولتاژ یا محافظ برق ابزاری است که با اتصال به لوازم برقی و قطع برق آن ها در شرایط اضطراری از این وسایل محافظت می کند. شرایط اضطراری در این مورد شامل نوسانات شدید و ناگهانی جریان برق شهری است. هم چنین گفتنی است که محافظ ولتاژ از لوازم برقی در مقابل حوادثی مانند: آتش سوزی، سوختن قطعات، سوختن خود وسیله برقی، نیم سوز شدن و… حفاظت می کند.

ضرورت استفاده از محافظ ولتاژ

امروزه با افزایش روزافزون قیمت وسایل برقی و قطعات آن ها، خرید محافظ ولتاژ یک امر ضروری به نظر می رسد تا از این طریق بتوانید از خراب یا معیوب شدن لوازم برقی تا حد زیادی جلوگیری کنید و در نتیجه در هزینه های خود نیز صرفه جویی کنید. از طرف دیگر قطعی های برق پی در پی و نوسانات جریان برق شهری در کشور ما نشان داده است که محافظت از وسایل برقی یک مسیله واجب است که با استفاده از محافظ برق می توان به خوبی آن را پوشش داد.

ویژگی های محافظ ولتاژ مناسب

هنگام خرید یک محافظ برق باید به نکات زیادی توجه کرد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:

  1. تعداد پریز
  2. نوع پریز
  3. توان خروجی
  4. زمان تاخیر
  5. طول کابل
  6. کیفیت جنس بدنه
  7. گارانتی معتبر
  8. نشان استاندارد
  9. امکان اتصال USB
  10. دارا بودن دکمه روشن و خاموش
  11. نمایش توان مصرفی دستگاه های برقی متصل
  12. نمایش میزان جریان عبوری
  13. میزان ولتاژ مجاز
  14. نوع دستگاه متصل به محافظ برق
  15. دارا بودن فیوز
  16. قابلیت تنظیم ولتاژ

در ادامه به شرح مختصری از هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

تعداد پریز

یک محافظ برق با توجه به کاربرد و طراحی اش می تواند دارای یک یا چند خروجی یا پریز باشد. در هنگام خرید محافظ ولتاژ توجه به این نکته ضروری است و باید متناسب با استفاده ای که مد نظرتان است و تعداد لوازمی که قرار است به آن متصل کنید، محافظ برقی را انتخاب کنید که دارای تعداد مناسب خروجی باشد. حداقل تعداد مناسب پریز برای یک محافظ ولتاژ برق، دو عدد پریز است. به طور معمول محافظ برق یخچال 2 خروجی و محافظ ولتاژ تلوزیون 4 خروجی دارد.

نوع پریز

فاصله پریزهای یک محافظ ولتاژ باید به طوری باشد که بتوان به راحتی آداپتورهای دستگاه های مختلف را به آن متصل کرد. هم چنین نوع و شکل خود پریز از جهت اتصال دوشاخه، سه شاخه و… باید به نحوی باشد که متناسب با استاندارد لوازم برقی در ایران باشد و استفاده از مبدل ها را به حداقل برساند.

توان خروجی

هر محافظ برق دارای یک مقدار توان خروجی معین و مشخص است که با واحد اندازه گیری وات یا ولت آمپر مشخص می شود. اگر میزان برق مصرفی دستگاه های متصل به محافظ ولتاژ بیش از توان خروجی آن باشد، امکان خراب شدن و جرقه زدن محافظ ولتاژ برق و در نتیجه معیوب یا معدوم شدن لوازم متصل به آن پیش می آید.

زمان تاخیر

هر محافظ برق با توجه به نوع و کاربردش دارای زمان تاخیر متفاوتی است. در هنگام انتخاب یک محافظ ولتاژ باید به میزان زمان تاخیر آن و تناسبش با وسیله ای که می خواهید به آن متصل کنید، توجه کنید. وقتی که محافظ ولتاژ، برق یک دستگاه را قطع می کند و بعد از بازگشتن شرایط به حالت عادی، مجددا وصل می کند. در لحظات اولیه اتصال مجدد امکان افزایش ولتاژ تا بالای 2000 ولت وجود دارد و این میزان ولتی است که باعث سوختن لوازم برقی می شود. بنابراین محافظ برق با دارا بودن زمان تاخیر اولیه این امکان را فراهم می کند که جریان برق پایدار و مناسب به دستگاه های برقی برسد.

طول کابل

محافظان برق به دو صورت بدون کابل و دارای کابل طراحی و ساخته می شوند. اگر قصد جا به جایی محافظ ولتاژ را ندارید، می توانید از مدل های بدون کابل استفاده کنید در غیر این صورت باید یک محافظ ولتاژ برق دارای کابل تهیه کنید. برای انتخاب یک محافظ برق با طول کابل مناسب باید فاصله پریز برق شهری و محل قرارگیری محافظ ولتاژ را اندازه گیری کرده و بر اساس آن محافظ برقتان را تهیه کنید. البته توصیه می شود که همیشه محافظی با طول کابل بیشتر از اندازه مورد نیاز خود تهیه کنید تا در صورت جا به جایی یا اضافه شدن دستگاه های تازه هم بتوانید هم چنان از آن استفاده کنید. علاوه بر این موارد باید اطمینان حاصل کنید که کابل محافظ برق شما دارای قطر و روکش مناسب نیز هست و در شرایط مختلف دوام خوبی خواهد داشت.

کیفیت جنس بدنه

جنس بدنه محافظ ولتاژ عامل مهمی در ایمنی آن است که باید حتما نسوز و بسیار مقاوم باشد. به طور کلی اکثر محافظان برق از پلاستیک ساخته می شوند که خود این پلاستیک نیز انواع مختلفی دارد، از جمله: PC ، پلی کربنات و ABS. این نوع از پلاستیک ها دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند و از این نظر برای ساخت محافظ برق مناسب هستند.

برند باکیفیت

برند باکیفیت از عواملی است که می تواند تضمین کننده عملکرد مناسب و طول عمر محافظ ولتاژ برق باشد. از جمله برندهای معتبری که در زمینه تهیه محافظ ولتاژ فعالیت می کنند، می توان به این اسامی اشاره کرد:

گارانتی معتبر

گارانتی معتبر علاوه بر این که احتمال خرابی یا عیب داشتن خود محافظ ولتاژ را تحت پوشش قرار می دهد، امکان خراب شدن یا معیوبی دستگاه های متصل به آن را نیز در بر می گیرد. از این نظر مهم است که محافظ برق دارای یک گارانتی معتبر و مناسب باشد.

نشان استاندارد

در ساخت یک محافظ ولتاژ باکیفیت باید استانداردهای مربوط به آن رعایت شود تا دارای ایمنی مناسب باشد. نشان های استانداردFCC   و CE از معتبرترین نشان های استاندارد در این زمینه هستند.

امکان اتصال USB

امکان اتصال USB از جمله امکاناتی است که بهتر است در یک محافظ برق تعبیه شده باشد ولی وجود آن حتمی و ضروری نیست. محافظ ولتاژهای جدید بعضا دارای پورت USB   هستند که با استفاده از آن می توانید دستگاه های خود را بدون نیاز به آداپتور شارژ کنید.  

دارا بودن دکمه روشن و خاموش

محافظ برق از نظر دارا بودن دکمه روشن و خاموش به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود: دسته اول که دکمه روشن و خاموش کردن ندارد، دسته دوم که دکمه روشن و خاموشی برای همه خروجی ها دارد و در نهایت دسته سوم که دکمه روشن و خاموش کردن به صورت جداگانه برای هر خروجی دارد و بهترین حالت است. شما باید با توجه به نیاز خودتان از بین یکی از این دسته ها، محافظ ولتاژ برق مناسب خودتان را تهیه کنید ولی به طور عمومی بهتر است محافظ برقی را انتخاب کنید که حداقل امکان روشن و خاموش کردن پورت های خروجی را دارا باشد.

نمایش توان مصرفی دستگاه های برقی متصل

قبل از تهیه محافظ ولتاژ برق باید دستگاه هایی که می خواهند به آن متصل شوند و توان مصرفی آن ها را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که محافظ برق از این نظر با دستگاه ها تناسب دارد. طبیعی است که دستگاه هایی با توان مصرفی بالاتر، به محافظ ولتاژ قدرتمندتری نیاز دارند.

میزان ولتاژ مجاز

ولتاژ عبوری مجاز به میزان ولتاژی می گویند که محافظ ولتاژ توسط آن بلافاصله هدایت جریان برق اضافی از لوازم متصل را شروع می کند. به طور کلی هرچه میزان ولتاژ عبوری مجاز یک محافظ برق کمتر باشد، زودتر شروع به هدایت جریان اضافی می کند و در نتیجه حفاظت بیشتری هم می کند. محافظ ولتاژ برق با میزان ولتاژ عبوری مجاز 400 ولت یا کمتر برای مصارف خانگی مناسب است.

نوع دستگاه متصل به محافظ برق

   محافظ ولتاژ باید بسته به نوع دستگاهی که قرار است به آن متصل شود، انتخاب شود. به طور مثال: محافظ برقی که برای یخچال مناسب است، برای کامپیوتر مناسب است و در خرید محافظ ولتاژ برق باید به این نکته توجه شود.

دارا بودن فیوز

در طراحی و ساخت محافظان برق استاندارد فیوزهایی تعبیه شده است که قابل تعویض هستند. اگر یک محافظ برق خراب بشود، احتمال دارد که مشکل از همین فیوزها باشد بنابراین شما می توانید به راحتی این قطعه را تعویض کرده و دوباره محافظ ولتاژ خود را به کار بیاندازید. این فیوز به تعبیری مهم ترین قطعه داخلی محافظ ولتاژ برق است.

قابلیت تنظیم ولتاژ

پیچ تنظیم ولتاژ ابزاری است که می تواند میزان ولتاژ ورودی به دستگاه را تنظیم کند و از این طریق از آسیب رسیدن به لوازم برقی جلوگیری کند. آسیبی که ممکن است به دلیل نوسانات برق شهری، وسایل متصل به محافظ ولتاژ را خراب کند.

نتیجه گیری

برای تهیه محافظ ولتاژ ابتدا از نیاز خود با توجه به موارد گفته شده مطلع شوید سپس اقدام به خرید محصول کنید. فراموش نکنید شما با خرید محافظ ولتاژ با کیفیت بالا از سوختن وسایل برقی خود جلوگیری می کنید.ما در فروشگاه کالای برق در تلاشیم تا با ارائه بهترین محافظ های ولتاژ و مشاوره در خرید شما را در خرید مناسب ترین محصول یاری کنیم.

در صورت تمایل میتوانید دیگر مقاله های مرتبط با محافظ برق را از لینک های زیر مطالعه کنید.

چرا به محافظ برق نیاز داریم؟

تفاوت محافظ برق و محافظ جان در چیست؟

1 دیدگاه در “ویژگی های یک محافظ ولتاژ برق خوب چیست؟

  1. حسن جمالی گفت:

    خیلی خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *